Новини

БЕЗ АГРЕСИЯ В УЧИЛИЩЕ

Страница  1 от 51  > >>

вторник, 12 май 2020
Каним Ви да разгледате и да се включите в инициативите на Ученическия съвет за месец май!
вторник, 21 април 2020
Обобщение на инициативата "Заедно от разстояние" на Ученическия съвет
неделя, 19 април 2020
Инициатива "Заедно от разстояние"
Електронни тестове за най-малките Компютърни хрумки
 
05 03 2014

Класиката помага на децата в училище

Слушането на Бетовен, Моцарт, Хайдн и Менделсон в ранна възраст помага на концентрацията и самодисциплината на децата.

Деца Класик FMТова е изводът от ново проучване, направено от Института по образованието към Лондонския университет. В експеримента се включени 26 преподаватели и 252 деца. Музикантите обясняват на децата какво слушат и как трябва да го правят, а впоследствие преминават към препитване. Задачите стават все по-сложни с течение на часовете.

Резултатите от изследването показва, че малчуганите са склонни да ценят по- широк музикален спектър, ако слушат класика, а по-късно да се задълбочават в музиката на някои от най-известните композитори.Учените установили, че класическата музика развива умения за слушане у децата, като ги научава да оценяват сложността при различните жанрове. Вниманието и концентрацията също се развиват правилно, което може да окаже въздействие и върху усвояването на материала от учебния план.

Същевременно в Университета в Сейнт Андрюс, Файф, Шотландия откриха, че свиренето на музикален инструмент подобрява паметта и развива бързата реакция при допускане на грешки. Шотланските изследователи са установили този факт, като са изследвали млади пианисти, флейтисти и цигулари.

 

Връща
  Следваща: История