Новини

БЕЗ АГРЕСИЯ В УЧИЛИЩЕ

Страница  1 от 46  > >>

четвъртък, 12 септември 2019
Уважаеми родители, на основание чл.208, ал.3 на ЗПУО от учебната 2019/2020 г., училището преминава изцяло на комуникационен режим чрез Електронен дневник.
петък, 14 юни 2019
Трима ученици от СУ "Христо Ботев" участваха и спечелиха награди от конкурса.
петък, 31 май 2019
Всяка година през месец май в Средно училище "Христо Ботев", с.Горна Малина, се провежда Ден на ученическото самоуправление.
Електронни тестове за най-малките Компютърни хрумки
 
05 03 2014

Класиката помага на децата в училище

Слушането на Бетовен, Моцарт, Хайдн и Менделсон в ранна възраст помага на концентрацията и самодисциплината на децата.

Деца Класик FMТова е изводът от ново проучване, направено от Института по образованието към Лондонския университет. В експеримента се включени 26 преподаватели и 252 деца. Музикантите обясняват на децата какво слушат и как трябва да го правят, а впоследствие преминават към препитване. Задачите стават все по-сложни с течение на часовете.

Резултатите от изследването показва, че малчуганите са склонни да ценят по- широк музикален спектър, ако слушат класика, а по-късно да се задълбочават в музиката на някои от най-известните композитори.Учените установили, че класическата музика развива умения за слушане у децата, като ги научава да оценяват сложността при различните жанрове. Вниманието и концентрацията също се развиват правилно, което може да окаже въздействие и върху усвояването на материала от учебния план.

Същевременно в Университета в Сейнт Андрюс, Файф, Шотландия откриха, че свиренето на музикален инструмент подобрява паметта и развива бързата реакция при допускане на грешки. Шотланските изследователи са установили този факт, като са изследвали млади пианисти, флейтисти и цигулари.

 

Връща
  Следваща: История