Новини

БЕЗ АГРЕСИЯ В УЧИЛИЩЕ

Страница  1 от 47  > >>

вторник, 29 октомври 2019
Госпожа Вилма Начева, старши учител в СУ “Христо Ботев“ - Горна Малина, е сред 10-те отличени учители за страната (и единствена от Софийска област), участвали в конкурса „Посланик на доброто” на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД).
понеделник, 14 октомври 2019
В Софийска област стартира Националната кампания за безплатно поставяне на силанти на първите постоянни молари ( шестите зъби) на децата от 5 до 8 годишна възраст. Кампанията е част от Националната програма за профилактика на оралните заболявания при децата от 0-18 г. в РБългария и ще продължи до 30 ноември 2019г., и е безплатно.
четвъртък, 12 септември 2019
Уважаеми родители, на основание чл.208, ал.3 на ЗПУО от учебната 2019/2020 г., училището преминава изцяло на комуникационен режим чрез Електронен дневник.
Електронни тестове за най-малките Компютърни хрумки
 
04 03 2014

Детето със строг вечерен час, ако е без придружител

Затягане на дисциплината на учениците предвижда депутат

            Снимка: архив, Impact Press Group    По-сериозни санкции и за учениците, и за родителите, за да се повиши дисциплината в училище, ще предложи депутатът Кирчо Атанасов от БСП и бивш зам.-министър на образованието, съобщава в. "Сега".

Мерките се предвиждат не само за учащите се, но и за техните родители - с цел - да се повиши дисциплината в училище. На първо място, по-строго да се съблюдава спазването на вечерния час, който да не зависи от възрастта на детето, както е в момента, а да е според сезона - през зимата всички ученици да не излизат без придружител след 21.00 часа, а през лятото - след 22.00 часа. В тази връзка трябва да бъдат променени и други закони - например в закона за МВР да се разпишат отговорностите на полицаите, които следят дали в нощните барове има непълнолетни. Обсъжда се и предложението за отпадането на неизвинените отсъствия. След всяко неоправдано отсъствие ще следва санкция.

"Ученикът има задължение да идва на училище, а ние му разрешаваме да избяга 15 пъти. Това не го учи на дисциплина", смята бившият зам.-министър на образованието. Засега не се говори за връщане на оценката за поведение, но в характеристиката подробно ще се описват не само интересите и постиженията на ученика, но и всички забележки и наказания от учителите, свързани с поведението му. За учебниците проектозаконът за средното образование предвижда те да се пишат от учители. Според г-н Атанасов учебниците трябва да са написани на разбираем език, докато в момента повечето звучат като доклади от научни конференции.

 

Източник: http://www.dnes.bg/


Връща
  Следваща: История