Новини

БЕЗ АГРЕСИЯ В УЧИЛИЩЕ

Страница  1 от 51  > >>

вторник, 12 май 2020
Каним Ви да разгледате и да се включите в инициативите на Ученическия съвет за месец май!
вторник, 21 април 2020
Обобщение на инициативата "Заедно от разстояние" на Ученическия съвет
неделя, 19 април 2020
Инициатива "Заедно от разстояние"
Електронни тестове за най-малките Компютърни хрумки
 
04 03 2014

Детето със строг вечерен час, ако е без придружител

Затягане на дисциплината на учениците предвижда депутат

            Снимка: архив, Impact Press Group    По-сериозни санкции и за учениците, и за родителите, за да се повиши дисциплината в училище, ще предложи депутатът Кирчо Атанасов от БСП и бивш зам.-министър на образованието, съобщава в. "Сега".

Мерките се предвиждат не само за учащите се, но и за техните родители - с цел - да се повиши дисциплината в училище. На първо място, по-строго да се съблюдава спазването на вечерния час, който да не зависи от възрастта на детето, както е в момента, а да е според сезона - през зимата всички ученици да не излизат без придружител след 21.00 часа, а през лятото - след 22.00 часа. В тази връзка трябва да бъдат променени и други закони - например в закона за МВР да се разпишат отговорностите на полицаите, които следят дали в нощните барове има непълнолетни. Обсъжда се и предложението за отпадането на неизвинените отсъствия. След всяко неоправдано отсъствие ще следва санкция.

"Ученикът има задължение да идва на училище, а ние му разрешаваме да избяга 15 пъти. Това не го учи на дисциплина", смята бившият зам.-министър на образованието. Засега не се говори за връщане на оценката за поведение, но в характеристиката подробно ще се описват не само интересите и постиженията на ученика, но и всички забележки и наказания от учителите, свързани с поведението му. За учебниците проектозаконът за средното образование предвижда те да се пишат от учители. Според г-н Атанасов учебниците трябва да са написани на разбираем език, докато в момента повечето звучат като доклади от научни конференции.

 

Източник: http://www.dnes.bg/


Връща
  Следваща: История