Новини

БЕЗ АГРЕСИЯ В УЧИЛИЩЕ

Страница  1 от 49  > >>

понеделник, 23 март 2020
Инфографика за симптомите, разпространението и превенция на зараза с коронавирус.
вторник, 03 март 2020

 

Последната сряда от месец февруари е Денят на розовата фланелка.

Тази година мотото на глобалното отбелязване е „Заедно нагоре“.

Екипът на Ученическия съвет на СУ “Христо Ботев“,  с. Горна Малина, организира през голямото междучасие училищно „розово“ хоро.

Ние казахме „НЕ НА НАСИЛИЕТО И ТОРМОЗА"

Празникът на доброто завърши с обща приятелска прегръдка.

 

 

Електронни тестове за най-малките Компютърни хрумки
 
09 10 2013

Училище забранява домашните, за да играят децата повече

Британско държавно училище забранява домашните, за да имат учениците повече време за близките си, за спорт и за игра, съобщи в. "Дейли телеграф". Решението на училището е на фона на дебата във Великобритания за ползата от домашните. Темата се обсъжда и във Франция

Английски ученициВсички 1100 ученици в колежа "Джейн Остин" в Норич ще трябва да подготвят уроците си, докато са в клас.
Домашни няма да се дават нито за следващия ден, нито за уикенда. Учениците обаче ще стоят два часа повече в училището - до 17 ч.
Решението на училището е на фона на дебата във Великобритания за ползата от домашните. Темата се обсъжда и във Франция.
Миналата година френският президент Франсоа Оланд призова да бъде сложен край на домашните в началните училища,защото за родителите това е начин децата им да се изявят.
Британското министерство на образованието се отказа от практиката да има нормативи колко време трябва да отделят децата за домашна подготовка в зависимост от възрастта им и остави на директорите да решават това.
Много начални и основни училища вече намалиха домашните, за да не се притесняват децата и да имат време за спорт и за игра.
Колежът "Джейн Остин" е за деца на възраст от 11 до 18години.
Той ще бъде открит през септември 2014 г. в рамките на програмата за свободни училища, които са независими от местните власти и могат сами да определят продължителността на учебния ден, както и да променят програмата.
В него центърът на обучението ще е върху английския език, хуманитарните предмети и ранното изучаване на езици, включително и латински.
Някои други такива училища вече имат по-дълъг учебен ден, като предлагат спорт, музика и извънкласни занимания.  

     

Източник: БТА

Връща
  Следваща: История