Новини

БЕЗ АГРЕСИЯ В УЧИЛИЩЕ

Страница  1 от 43  > >>

четвъртък, 28 февруари 2019
Ученическият съвет на СУ "Христо Ботев" стартира проект "Уроци за сърцето", в които ученици преподават на други ученици.
четвъртък, 20 декември 2018
Традиционният благотворителен коледен концерт на Средно училище „Христо Ботев“, Горна Малина се проведе на 19.12.2018 г.
вторник, 18 декември 2018
Ученици от СУ „Христо Ботев” взеха участие в работилница по програма „Нашите пари” на конференцията „Образование за бъдещето”, която се проведе на 24.11.2018 г. в град София.
Електронни тестове за най-малките Компютърни хрумки
 
28 02 2019

„Не на тормоза, всеки ден!”

Ученическият съвет на СУ "Христо Ботев" стартира проект "Уроци за сърцето", в които ученици преподават на други ученици.

 „Уроци за сърцето”  е проект на Ученическия съвет на СУ „Христо Ботев” Горна Малина. Той е продължение на „Часовете по добродетели”, проект на фондация „Благотворител.

Името „Уроци за сърцето” е повлияно от заглавието на наръчника за изграждане на характери и емоционална зрялост, с автор Марина Грозданова - учител, психолог, обучител и вдъхновител.

Характерното за нашия проект е, че деца преподават на деца. Стартирахме на 15.02.19 г. Темата бе ”Любовта през моите очи”, а обучители - Моника, Петя, Деси, Йоан от Х клас, с любезното участие на Станислава Добрева /Ава/ - бивш ученик на нашето училището, един от най-успешните обучители.

Продължихме с традициите и отбелязахме Деня на розовата фланелка (27.02.2019г). Фокус на проведеното обучение бе кибертормозът, а участници учениците от 5”а” и 5”б” клас. Обучители бяха Йоан Стоянов от Х клас, Зори и Цвети от 6”а” клас.

Подходящи филми, кратки презентации, игри и форум театър бяха част от нашите „Различни” часове.

Ученици и обучители, УС на СУ”Христо Ботев”, с.Горна Малина  и Училищният координационен съвет за справяне с тормоза в училище призовават:

                                НЕ на тормоза,  ВСЕКИ ДЕН!


Връща
  Следваща: История