Новини

БЕЗ АГРЕСИЯ В УЧИЛИЩЕ

Страница  1 от 46  > >>

петък, 14 юни 2019
Трима ученици от СУ "Христо Ботев" участваха и спечелиха награди от конкурса.
петък, 31 май 2019
Всяка година през месец май в Средно училище "Христо Ботев", с.Горна Малина, се провежда Ден на ученическото самоуправление.
сряда, 15 май 2019
Ученици от 9, 10 и 11 клас посетиха Районен съд Елин Пелин.
Електронни тестове за най-малките Компютърни хрумки
 
28 02 2019

„Не на тормоза, всеки ден!”

Ученическият съвет на СУ "Христо Ботев" стартира проект "Уроци за сърцето", в които ученици преподават на други ученици.

 „Уроци за сърцето”  е проект на Ученическия съвет на СУ „Христо Ботев” Горна Малина. Той е продължение на „Часовете по добродетели”, проект на фондация „Благотворител.

Името „Уроци за сърцето” е повлияно от заглавието на наръчника за изграждане на характери и емоционална зрялост, с автор Марина Грозданова - учител, психолог, обучител и вдъхновител.

Характерното за нашия проект е, че деца преподават на деца. Стартирахме на 15.02.19 г. Темата бе ”Любовта през моите очи”, а обучители - Моника, Петя, Деси, Йоан от Х клас, с любезното участие на Станислава Добрева /Ава/ - бивш ученик на нашето училището, един от най-успешните обучители.

Продължихме с традициите и отбелязахме Деня на розовата фланелка (27.02.2019г). Фокус на проведеното обучение бе кибертормозът, а участници учениците от 5”а” и 5”б” клас. Обучители бяха Йоан Стоянов от Х клас, Зори и Цвети от 6”а” клас.

Подходящи филми, кратки презентации, игри и форум театър бяха част от нашите „Различни” часове.

Ученици и обучители, УС на СУ”Христо Ботев”, с.Горна Малина  и Училищният координационен съвет за справяне с тормоза в училище призовават:

                                НЕ на тормоза,  ВСЕКИ ДЕН!


Връща
  Следваща: История