Новини

БЕЗ АГРЕСИЯ В УЧИЛИЩЕ

Страница  1 от 45  > >>

четвъртък, 25 април 2019
Днес в СУ "Христо Ботев" се проведе състезание "Бъдещи предприемачи", посветено на Деня на отворените врати.
петък, 12 април 2019
Днес под егидата на Стопанска академия "Д.А.Ценов", гр.Свищов, в гр.Пирдоп се проведе националното състезание в направление предприемачество: "Стартиране на собствен бизнес" .
петък, 12 април 2019
Клубът по "Компютърни хрумки" отпразнува Международния ден на космонавтиката.
Електронни тестове за най-малките Компютърни хрумки
 
23 11 2018

СУ “Христо Ботев“ и световната седмица на предприемачеството

В световната седмица на предприемачеството (12.11.2018г. - 18.11.2018г ) взеха участие ученици от 8 до 12 клас с направление „Администрация и управление” и малките участници от 3б и 4б клас в СИП „Икономика“.

Беше организирана среща с представител на местния бизнес „Лактан“ EООД, с. Осойца, общ. Г. Малина. Предметът на дейността на фирмата е производство и покупка на промишлени и селскостопански стоки с цел продажба в страната. вероятно бъдещи предприемачи.Фирмата обработва около 5000 дка под наем и аренда, от които произвеждат груби фуражи и зърно, с цел изхранване на собствените животни и продажба на други фирми. „Лактан” ЕООД отглежда 80 крави, част от които са внос от Франция, порода Монбелярд. Към настоящия момент има изградени кравеферма, конюшня, складово стопанство и фуражна кухня. Фирмата е сертифициран биологичен производител, както на животновъдна, така и на растениевъдна продукция. Ученици от училището, желаещи да се запознаят и видят мястото и разположението на отделните части на фермата, се включиха в туристически преход и се запознаха с екипа на фермата. Видяха образец на бизнес на предприемач, който се възползва от местоположението, чистия въздух на местността, за да създаде завършен цикъл от зърнопроизводството – от отглеждане на селектирани породи животни, до крайното производство на биостоки и продукти, които можем да дегустираме в техните обекти за хранене.
Благодарим за отделеното време, внимание, споделения опит в областта на предприемачеството за производство на биопродукти. Пожелаваме на целия екип да бъдат все така всеотдайни към младите хора - бъдещето на България.
Всички ученици представиха своите идеи под формата на табла, които са поставени на видно място за информация на всички останали ученици, учители и гости.


Връща
  Следваща: История