Новини

БЕЗ АГРЕСИЯ В УЧИЛИЩЕ

Страница  1 от 43  > >>

четвъртък, 20 декември 2018
Традиционният благотворителен коледен концерт на Средно училище „Христо Ботев“, Горна Малина се проведе на 19.12.2018 г.
вторник, 18 декември 2018
Ученици от СУ „Христо Ботев” взеха участие в работилница по програма „Нашите пари” на конференцията „Образование за бъдещето”, която се проведе на 24.11.2018 г. в град София.
сряда, 12 декември 2018
Благотворителният коледен концерт ще се проведе на 19.12.2018 г. от 10:30 часа в зала "Арена Горна Малина". Входът е 2 лв. Очакваме ви!
Електронни тестове за най-малките Компютърни хрумки
 
14 11 2018

Наш представител в първо по рода си пленарно заседание на Европейския парламент

Десетокласникът от СУ „Христо Ботев“ , с. Горна Малина Йоан Стоянов ще участва в първото по рода си пленарно заседание на Европейския парламент, посветено на бъдещето на Европа, на което ще присъстват над 700 деца и млади хора на възраст от 16 до 30 г., от всички държави-членки на ЕС

На 19 ноември председателят на Европейския парламент Антонио Таяни ще бъде домакин и ще председателства първото по рода си пленарно заседание, посветено на бъдещето на Европа, на което ще присъстват над 700 деца и млади хора на възраст от 16 до 30 г., от всички държави-членки на ЕС.

Участници от България са Йоан Стоянов, на 16 г., ученик в X клас на СУ „Христо Ботев“ в с. Горна Малина и Мина Бонева, 18 г., ученичка от 91.НЕГ, гр. София.

На 20 ноември ще има специална пленарна сесия на Европейския парламент в рамките на седмицата, посветена на правата на човека, в която децата и младите хора ще се включат в диалог с евродепутати и други високопоставени представители на институциите на ЕС и на ООН.

Двете събития са посветени на Световния ден на детето - 20 ноември.

Неговата цел е да насърчава правата на децата, глобалната солидарност и разбирателство сред децата. Тази година на ниво Европейски съюз, Световният ден на детето ще предложи възможност на децата и младите хора да се включат в диалог с депутатите от Европейския парламент.

За да се постигне значимо участие на децата, УНИЦЕФ и Eurochild инициираха онлайн проучване, което да определи основните въпроси, които децата и младите хора ще обсъдят с членовете на ЕП и лидерите на ЕС на 19 и 20 ноември 2018 г. Темите, които проучаването покрива, са преживяванията на децата в семейството, училището и обществото като цяло, както и тяхното отношение към Европа.


Връща
  Следваща: История