Новини

БЕЗ АГРЕСИЯ В УЧИЛИЩЕ

Страница  1 от 40  > >>

сряда, 14 ноември 2018
Десетокласникът от СУ „Христо Ботев“ , с. Горна Малина Йоан Стоянов ще участва в първото по рода си пленарно заседание на Европейския парламент, посветено на бъдещето на Европа, на което ще присъстват над 700 деца и млади хора на възраст от 16 до 30 г., от всички държави-членки на ЕС
неделя, 07 октомври 2018
Клипът "Космосът и научната фантастика", който участва в Big Bang Spacetube Festival logo е класиран на първо място!!!
четвъртък, 05 юли 2018
Учениците от СУ „Христо Ботев“ под ръководството на Иванка Младенова, Галина Цветанова, Светла Минкова, Деница Пенкова и Цвета Немцойска взеха Участие в Спортния фестивал "Европейско бъдеще за децата на община Горна Малина”, който се проведе на 30 юни 2018 година.
Електронни тестове за най-малките Компютърни хрумки
 
05 06 2018

Велопоход в деня на Ботев

Спортен клуб (5-8 клас) при СУ „Христо Ботев” – Горна Малина отбеляза с велопоход деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България

На 2 юни 2018 година около 20 представители  на СУ „Христо Ботев” участваха във велопоход,  организиран от спортен клуб (5-8 клас)  по проект  „Училище за успех – Модел на образователна интеграция, основан на силните страни“. Участниците бяха ентусиазирани и от присъствието на кмета на Община Горна Малина инж. Ангел Жиланов,  който заедно с доброволци и родители се включи в групата.

Всички преминаха инструктаж по безопасност на движението и техническа проверка на велосипедите. С цветни шапки, светлоотразителни жилетки и с развети български трикольори,  в колона по един колоездачите се отправиха от училището в Горна Малина по набелязания маршрут. Движението на групата се обезопасяваше от две патрулиращи коли и медицинско лице.

След близо 5 км преход колоната  пристигна в Долна Малина.

Участниците във велопохода се включиха в мероприятията на  „Dolna Malina Open Fest”. Те присъстваха на демонстрация на  нетрадиционно разучаване на български народни хора.

Организирано бе и  място за отдих.  Там те бяха подкрепени с вода и закуски, след което поеха  по обратния път  от Долна Малина през Априлово към Горна Малина. 

Маршрутът и юнското слънце  не  попречиха  на момичетата и момчетата  безпрепятствено да стигнат до крайната цел.

В училището в Горна Малина под звуците на сирените бе почетена паметта на Христо Ботев и  на загиналите за свободата и независимостта на България.

Организирано бе и  награждаване на участниците  във велопохода, които получиха от кмета на Общината грамоти за участие и отлично представяне.    

Във  велопохода  участваха 18  ученици от V до VII клас. На ръководителите на похода Цвета Немцойска и Иванка Младенова не се наложи да превързват рани. Размина се и без повреди. Подкрепяни от родители и приятели участниците в похода изминаха безпроблемно и безотказно близо над 12 километра.  Емоцията бе невероятна. Още преди края на велопохода децата изявиха желание за нов - "Кога пак ще има такова приключение?”

Началото в  СУ „Христо Ботев”  - Горна Малина е поставено. Ще се опитаме да го превърнем в традиция – традиция за почит към героите,  дали живота си свободата на България.

 Велопоход

Връща
  Следваща: История